‘Dag van de Chauffeur’ - 14 december 2023

‘Dag van de Chauffeur’ - 14 december 2023

Geplaatst op:

                                                  "Elke chauffeur verdient PayChecked in Transport”
                                                                                      #DVC2023

Op de route naar eerlijke beloning: PayChecked in Transport en Jumbo supermarkten bundelen krachten op de ‘Dag van de Chauffeur’ - 14 december 2023

Op de ‘Dag van de vrachtwagenchauffeurs’ zetten honderden bedrijven werknemers met dit belangrijke beroep in het zonnetje. Dit doen ze door stil te staan bij de uitdagende taken en verantwoordelijkheden, die chauffeurs het hele jaar door vervullen.

PayChecked heeft zelf geen chauffeurs in dienst, maar zet zich als keurmerk in voor eerlijke en correcte beloning van chauffeurs. Daarom sluiten we graag aan bij de ‘Dag van de (vrachtwagen)Chauffeur’.

Ook Jumbo Supermarkten zet jaarlijks haar chauffeurs op de 'Dag van de Chauffeur' in december in het zonnetje. Dit jaar vindt dit evenement plaats op 14 december, waarbij de chauffeurs de dag beginnen met een ontbijt box. Elke ochtend heel vroeg vertrekken meer dan 1.000 chauffeurs tussen 5:00 en 7:00 uur vanuit een van de Jumbo distributiecentra.

Elke chauffeur die vanuit een van de Jumbo distributiecentra vertrekt, ontvangt bij de ontbijt box een speciale drinkbeker met het thema: 'Elke chauffeur verdient PayChecked in Transport'. Het PayChecked-team zal ook aanwezig zijn in het distributiecentrum van Woerden.

Met het thema "Elke chauffeur verdient PayChecked in Transport" willen we duidelijk maken dat het keurmerk dé sleutel is tot eerlijke beloning in de transportsector. Dat is niet slechts een dag per jaar, maar het hele jaar door. Elk transportbedrijf zou zich moeten inzetten voor eerlijke en correcte beloning van chauffeurs en dit ook zichtbaar maken. Vele opdrachtgevers in de Nederlandse transportbranche zijn zich hiervan bewust en hebben het keurmerk al verplicht gesteld voor de vervoerders die voor hen werken. Jumbo Supermarkten is hier een van. Het is mooi om dan ook op deze dag, dit jaar de handen ineen te slaan’: aldus Brigitte van der Burg, voorzitter van PayChecked in Transport.

Alberdine van Velzen, Manager Supply Chain Planning & Transport Services bij Jumbo Supermarkten, geeft aan: ‘We onderhouden ongeveer vijftig verschillende contacten en contracten, waarbij naleving van regels en voorschriften voor ons van groot belang is. PayChecked in Transport helpt ons hierbij. Transportbedrijven hadden tot de zomer van 2023 de tijd om het PayChecked keurmerk te behalen; zonder dit keurmerk wordt een nieuwe vervoerder niet geaccepteerd.’

‘Het effect is merkbaar, vertelt Van Velzen verder, het keurmerk wordt actief besproken in zowel chauffeurs- als bedrijfskringen. Het is essentieel dat we de keurmerkstatus van onze vervoerders communiceren, en het is bemoedigend dat anderen ook aandacht hebben voor het feit dat bedrijven kunnen aantonen dat ze hun zaken op orde hebben. Dit zendt een positief signaal naar zowel de transportmarkt als de chauffeurs uit. Vandaar dat we blij zijn met deze samenwerking op deze belangrijke dag.’

Versterkt de reputatie

Het keurmerk toont niet alleen aan dat een bedrijf chauffeurs betaalt conform de cao, het geeft transportbedrijven ook een concurrentievoordeel en versterkt de reputatie in de branche. Steeds vaker is het keurmerk een vereiste bij aanbestedingen, en dat is mooi, want samen kunnen we de transportsector eerlijker en zekerder maken. Samen kunnen we de transportsector transformeren en ervoor zorgen dat chauffeurs krijgen wat ze verdienen. We roepen dan ook alle chauffeurs op om bij hun werkgever te vragen naar het keurmerk.

Als stichting zijn wij onafhankelijk en heel transparant. Via ons openbaar online register kun je direct zien welke bedrijven keurmerkhouder zijn. In ons register staan nu bijna 900 transportbedrijven. Natuurlijk hopen we dat uiteindelijk alle transportbedrijven in het register komen te staan.

Aanvullende artikelen:

Interview met Alberdine van Velzen van Jumbo Supermarkten

Hier vind je een overzicht van de bedrijven die deelnemen aan de Dag van de Chauffeur 2023

Terug naar het overzicht