Jubileumconferentie PayChecked in Transport 2022: kansen tot meer samenwerking en transparantie in de keten

Jubileumconferentie PayChecked in Transport 2022: kansen tot meer samenwerking en transparantie in de keten

Geplaatst op:

Op 28 juni organiseerde de stichting PayChecked in Transport haar eerste jubileumconferentie. Het vijfjarig bestaan van het keurmerk was eigenlijk al in 2021. Maar zoals zoveel mijlpalen en events moest dit door coronabeperkingen worden opgeschoven naar dit jaar.

Op de dag dat de boerenprotesten weer een deel van het land plat legden vond de bijeenkomst plaats in Vianen. Vanwege de verkeersproblemen was het aantal no-shows groter dan verwacht, maar achteraf kon met een select maar zeer deskundig, informatief en interactief publiek worden teruggekeken op een geslaagde conferentie.

Bouwstenen voor de gewenste transitie

Zoals voorzitter Brigitte van der Burg het verwoordde: “Voor Paychecked in Transport leverde dit bouwstenen op voor de gewenste transitie van het keurmerk als instrument van ‘defensieve’ ketenaansprakelijkheid, naar een bewijs van proactieve ketenverantwoordelijkheid, goed werkgeverschap en MVO.” 

‘Inmiddels zijn wij al gestart met de eis dat de charters die wij inzetten PayChecked gecertificeerd zijn. Wij willen daar graag de volgende stap in zetten, namelijk naar 100% dekking van het PayChecked keurmerk’ Alberdine van Velzen, Jumbo

‘Het is belangrijk om de jonge mensen in opleidingen of net in het vak te laten nadenken wat het PayChecked in Transport  keurmerk betekent voor mijn bedrijf als verlader, transporteur, expediteur of platform.’  Walther Ploos van Amstel, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en docent aan diverse universiteiten

Voor een video-terugblik klik hier. In de video vertellen sprekers, discussiepanelleden en natuurlijk onze eigen voorzitter Brigitte van der Burg hun belangrijkste inzichten van deze productieve en interactieve middag, maar ook hun ideeën voor de toekomst van ons keurmerk.

Achtereenvolgens:

  • Derk Jan Adelerhof, Directeur resourcing Post NL
  • Alberdine van Velzen mngr suplay & planning transport services bij Jumbo
  • Brigitte van der Burg voorzitter PayChecked in Transport
  • Machiel van der Kuijl, Directeur evofenedex
  • Patrick Tom, directeur inspectiebureau Cicero
  • Walther Ploos van Amstel, keynote - verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en docent aan diverse universiteiten
  • Pieter Kievit, Manager cao-bureau en hoofdonderhandelaar TLN
  • Sophie van Hoytema, dagvoorzitter

Trots

Voorzitter Brigitte van der Burg is terecht trots op wat Paychecked al bereikt heeft. "Inmiddels telt het PayChecked register 800 bedrijven, en dat aantal groeit snel. Met de afgesproken samenwerking tussen de aanwezige deskundigen uit de keten moet 1000 deelnemers aan het einde van 2022 zeker haalbaar zijn.

Met dank aan TLN en evofendex voor het initiatief en het PayChecked secretariaat voor de organisatie.

 

Meer artikelen over de jubileum conferentie: 
- Een interview met voorzitter Brigitte van der Burg op Logisitek.nl 
- Artikel op de website van Walther Ploos van Amstel 

 

 

Terug naar het overzicht